The post Enklaste och godaste äppelmoset. Jag har fått många frågor om recept och tips på äppelmos och konstigt nog har jag inte ett enda recept på äppelmos uppe på kryddburken, fy skäms på mig
Men idag blev dagen då ett superenkelt äppelmos hamnade i magen. Idag när lillan skulle äta mat insåg jag att jag inte hade någon frukt till henne som hon alltid får efter maten
Nu har jag ju saftat, syltat och torkat äpplen ett tag så jag körde enklaste möjliga förädling och det är äppeldricka i saftmaja och sedan äppelmos på det som blir kvar
(4 personer) (ca 384 kal/portion). Ja jag tänkte faktiskt ge er ett jättegott mattips. Det är ju så där ibland när man inte har en susning om vad man ska laga och så börjar man plocka i kylskåpet och så tar man vad man hittar i princip och slänger ihop nått och man har ingen aning om det antingen kommer att bli jätteäckligt eller jättegott
Fyll tårtan med äppelmos och grädde strax innan servering. 150 g smör150 g rårismjöl - eller vetemjöl150 g kokt, kall potatisca 5 dl äppelmos, köpt eller hemkokt - jag kokade skalade, urkärnade Transparent Blanche-äpplen tillsammans med lite Limoncello till en kompott, och smaksatte sedan med lite vaniljsocker. ca 5 dl äppelmos
Fredagsdrinken Last ofthe Mayans bygger på den mer klassiska drinken Last word, med den skillnaden att mezcal fått ersätta ginen och att den skakas med lite jalapeño för extra bett
Tänk att kikärtor kan bli så mumsigt. Mitt recept på cookie dough bollar av kikärtor strök med under mitt stora kategorikaooozzz, men nu är det tillbaka
Att koka äppelmos måste vara något av det enklaste man kan göra. I väntan på bebben tog jag vara på trädgårdens sista äpplen och kokade lite mumsigt äppelmos att lägga i frysen
Äppelmos är om möjligt ännu enklare att koka än sylt och minst lika gott. Nu när sommarens sylt är slut är det dags att fylla på med mos så att man har något att ha till gröten eller yoghurten på morgonen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.