Jag känner alltid att det tar tid att rulla sushi och hemma i Japan äter vi ofta hand rullade sushi. Det är mycket lättare, man kan bara laga sushi ris och skär lax och grönsaker
Nästa gång blir det bland annat en temaki, för jag älskar sjögrässtrutarna och säkert någon av deras side orders, goma wakame(sjögrässallad gjord på sesam- & chilimarinerade krispiga wakamealger), hijiki(sjögrässallad) eller chuka ika sansai(bläckfisksallad)
Jag lagade Temaki sushi (hand-rullade eller DIY sushi) igår och jag har lax sashimi kvar. Som jag skrev i Salmon Don, Japanska “donburi” eller förkortningen “don”, betyder “ris skål” som består av fisk, kött, sjuda grönsaker eller andra ingredienser tillsammans och serveras över ris
temaki, dvs sushistrutar. Hej hej från en stuga i Åre. Här tillbringar jag dagarna fyra tillsammans med Björn familj och firar hans pappa som numer är en kille på 60 bast som söker brevvänn
Nigiri, uramaki, temaki, sashimi och ceviche med riktigt bra råvaror. Hammarby Sjöstad må vara en utav de stadsdelar med flest sushibarer men tyvärr är det få som är mer än ok
Temaki är strutar av noriblad som fyllts med olika godsaker. Idag tog jag lite ledigt från jobbet igen och gick på matpromenad tillsammans med Anette och Helen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.