Falukorv is a Swedish sausage that comes from the north of Sweden that is half smoked, and I know many people compare it with the German Bologna sausage (don’t personally think it’s comparable, but, you know…)
Mest svenskt men fortfarande lite italienskt med basilikan. 4 portioner400 g pasta, gärna någon slags skruvad formBladen från två krukor basilika2 dl solrosolja100 g mandelspån100 g riven lagrad eller vanlig prästost (eller västerbotten eller parmesan)Salt och svartpeppar1 grillad kyckling1 knippe färsk grön sparrisCa 12 körsbärstomater1 paket halloumiOlivoljaSätt på vattnet till pastan, salta och låt koka upp. 400 g pasta, gärna någon slags skruvad form
For my international readers. instagram 100kitchenstories. Det är sommar, det är sol och det är varmt. Det man helst vill dricka och äta är då något kallt och svalkande, som man kan ha förberett sedan dagen innan, som man bara kan plocka fram från frysen och som givetvis är hälsosamt och utan socker
For my international readers. instagram 100kitchenstories. Jag vet inte vad ni gjorde när ni var små, men jag bakade chokladbollar i stort sett hela tiden
I can’t believe there are only 5 days left until Christmas … or in Sweden, 4 days left. It’s not going to really feel like Christmas because we’re going to … Continue reading → 5 days l
Om inte glassmaskin används så häll smeten i en plastform och in i frysen. Kör i glassmaskin 45-50 minuter och häll därefter ner glassmeten i en plastform och ställ in i frysen, ska frysa minst 4 timmar
This creates more layers in the bun, and therefore allows for the filling to be spread out further. If you haven’t tried Swedish cinnamon buns yet, you have too
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.