Jag har själv bara en liten svartvinbärsbuske men min kompis Malin har 4 stora buskar och eftersom dom har varit borta större delen av semestern och inte kunde ta tillvara sina bär så fick jag gå dit och plocka hur mycket jag ville
Det som man kunde plocka just nu var tex vinbär, både röda och svarta vilket vi gjorde. Häromdagen var jag iväg med barnen till Bärby självplock som inte ligger långt från där vi bor
Ger ca 3 liter 5 l svarta vinbär (färska eller frysta, tinade) 2 1/2 l vatten 5 dl strösocker /liter avrunnen saft 2 krm natriumbensoat per liter saft Lägg till i inköpslistan
Mina föräldrar har två sammanvuxna svartvinsbärsbuskar som ger hutlösa mängder bär varje år. Men barnen fick vara med och bestämma och då ville de ha svartvinbärssaft ”som en får på blodcentralen”
Gammeldags svartvinbärssaft2 flaskor 1 2 fl. Idag ramlade jag på en påse svarta vinbär i frysen, de låg där och väntade på att få bli saft - och så blev det
Vi experimenterade lite med ett recept från en gammal kokbok och blev supernöjda med resultatet. Jag har aldrig gjort svartvinbärssaft så därför bestämde jag mig att testa tillsammans med min kompis som var med
Min är gjord på mammas magiskt goda svartvinbärssaft. 2,5 dl outspädd svartvinbärssaft (går lika bra med hallon-, jordgubb- eller blandsaft). 2,5 dl outspädd svartvinbärssaft (går lika bra med hallon-, jordgubb- eller blandsaft)
Blir jättegod på älgkött, men går även att använda nötkött tex högrev, fransyska eller grytbitar. 3 morötter. 3 lagerblad. ca 3 dl porter. ca 1 dl svartvinbärssaft. Koka ca 30 min till tills allt är mjukt. 3 morötter. 3 lagerblad
Mixa såsen i en mixer, slå på 2 dl grädde och koka i 10 min, det blir mycket sås som man kan frysa ner och använda vid annat tillfälle. 1 dl svartvinbärssaft. 3 dl vatten. 3 st morötter
Men tiden beräknas till ca 35 minuter. 3 kg nötbog. 1 dl svartvinbärssaft. 2 st oxbuljongtärning. 3. Spola av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper
Sedan är det bara att fixa potatisen någon timme innan middagsdags. Det har vuxit fram ur en mix av ett recept i "Vår kokbok", tips från mamma och mina egna preferenser
Men vill man kan man i stället ta öl eller svartvinbärssaft som och gör det gott och mustigt. ) Här faller snön lätt och jag ska strax ut på en härlig promenad
Receptet är på 3 kg kött vilket är ganska mycket, men det passar otroligt bra att frysa in och blir nästan ännu godare att värma upp då. 3 kg revben. 1 dl koncentrerad svartvinbärssaft. Stek sedan i ugnen på 100 grader i minst 3-4 timmar. 3 kg revben. 1 dl koncentrerad svartvinbärssaft. 3-4 timmar V
Jag köpte ekologisk fransyska på ICA Maxi, så fin och billig. 1 flaska 33 cl porter. 1,5 dl svartvinbärssaft outspädd, eller 3 dl madeira eller portvin. 3 dl grädde. Lägg ner köttet och låt sjuda i 30 minuter. Låt köttet kallna i sitt spad minst 30 minuter men gärna över natten. 3. Häll i grädde ca 3 dl och i med mjölet så såsen tjocknar. 1 flaska 33 cl porter. 1,5 dl svartvinbärssaft outspädd, eller 3 dl madeira eller portvin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.