Idag gick iväg och köpte en liten burk med soltorkade tomater och resten fanns redan hemma. Klicka i creme fraichen och häll i en skvätt grädde, smula ner lite rosmarin, låt sjuda någon minut
Ringla över ganska rikligt med olivolja så att alla potatisarna får en oljig yta. Till 2 portioner la jag i 5st lätt krossade vitlöksklyftor(kvar i sina skal) och färsk rosmarin
3 dl matgrädde (kan bytas ut mot samma mängd buljong)30 g smör2 dl vitt vinSkala svartrot o potatis, dela o koka i en liter vatten tillsammans med två buljongtärningar tills de blir mjuka. HummusEn burk kikärter2 klyftor vitlök2 msk tahinicitronsaft från en citron3 msk olja1 tsk spiskumminsalt och pepparMixa ingredienserna och smaka av med salt och peppar
Mixa sedan alltsammans till en slät soppa antingen med stavmixer eller i matberedare. I tisdags fick jag syn på svartrötter i affären, hurra - har länge velat laga svartrotssoppa
Det är något riktigt, riktigt svulligt i kombinationen med pasta, fetaost, soltorkade tomater och en så där riktigt krämig sås som man bara får när man kombinerar tomat med grädde eller crême fraichè
Lammytterfilé med potatisgratäng och rosmarinrödvinsky. Väldigt gott är detta, ett härligt rödvin är ju ett måste till, vi skålade med Fetzer denna påsk
Just kronhjort är svårt att få tag på och riktigt delikat, så då måste man ju göra köttet rättvisa och tillaga det med omsorg och kombinera det med andra fina ingredienser
Börja med pajskalet. 2 msk rosmarin. 2 msk rosmarin. Krämig kycklingpaj med fetaost och rosmarin. Jag har varit så sugen på att göra en paj länge nu, så ikväll tog jag tag i saken och lyckades göra en paj som blev helt underbar
Riv skalet från en citron, hacka vitlökarna tillsammans med den färska rosmarinen. Gör små hål med kniven i lammsteken och kleta in den med kryddblandningen, försök få in marinaden i hålorna, låt gärna marinera någon timme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.