Svamprisottomed kyckling, en härligt krämigochsmakrikrisottomed både champinjoneroch brun shimejisvamp, kokt i en kycklingbuljongochsmaksattmed svartpeppar, timjanoch salt
Stek i olivoljatillsammansmedkrossad vitlök. Smaka av med salt, peppar. Salta och peppra kycklingen. Sänk värmenoch tillsätt grädde ochbuljong i omgångar tills riset är genomkoktmenfortfarande har en liten ”tuggig” kärna
Ingredienser Portioner. 4 1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 gul lök 1 mskolja 3 dl arborioris 130 g svamp - ochtryffelcrème 1 dl riven prästostPortabello 200 g portabellosvamp 1 mskolja 1 msksmör 1 vitlöksklyfta salt peppar 150 g haricots verts 65 g mâchesallad Lägg till i inköpslistan
Tillsätt tinad svampoch späd med vin ochbuljong i omgångar. Skala och finhacka löken. Fräs lök och ris sakta i en tjockbottnad gryta med 2 msksmör, tills löken är genomskinlig. Låt riset sjuda under ständig omrörning i ca 20 minuter. Rör ner parmesanostoch 2 msksmör strax före servering. 2 st schalottenlökar. 5 dl arborioris. 4 msksmör. 200 g champinjoner. 5 dl hönsbuljong. 1 dl parmesanost. 2 msksmör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.