Att göra sushi hemma är både gott och roligt. Listan på vad du kan ha som topping eller fyllning kan göras mycket lång för att du kan variera dem i det oändliga
I helgen så bjöd vi några vänner på sushilunch. Trixet tycker jag är riset, det ska bliklibbigt, men inte för klibbigt för då suger det inte upp soyasåsen
Att vi hade sushikvälli helgen är ingenhemlighet, det kunde man se både här och där. Det har stått på agendan ett bra tag nu och eftersom vi gärna ville ta hjälp av ett proffs första gången det skulle ske, så var Freddy inräknadi planerna
Koka upp riset. Häll irisvinäger och blanda tillsrisetblir sval och kladdigt. Placera grönsaker skurna i stavar i ena änden (de ska hamna imitten av rullarna)
Lägg sushibitarna på ett vackert fat i rad. Lägg det i en stor bunke och häll på vatten. Servera sushin med resterande soja och gari samt sojamajonnäs att dippai för de som vill
För några veckor sen köpte vi ett sushi-kiti mataffären och nu var det dags att testa det. Imina rullar hade jag gurka, förvällda morotsstavar som fickmarineralitei sesamolja och en laxbit
Igår gjorde jag något jag aldrigt lyckats med tidigare - jag gjorde sushi. Jag måste allt säga att det var en riktighit och jag är så nöjd med mig själv att jag klarade det
En svensk version på sushi. Idag åts den till förrätt men den går bra som hel rätt också. Lägg de omlott på plastfolien, det är viktigt att de verkligenligger tätt så att intesushin går sönder sen
En kollega vid namn Julia ( Tack Julia) omvände för bara någon månad sedan mitt hat mot sushi. Den upplevelsen var inteminnesvärd på något sätt och varken jag eller personalen på stället var särskilt glada när jag gickdärifrån
Häromdagen gjorde vi hemmagjord sushitillmiddag och det blev riktigt gott faktiskt, det enda som inte blev helt bra var riset, det blev liksomlite för grötigt men det kanske är för att viinte har en riskokare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.