Som det här enkla men goda surdegsbrödet. }SURDEGSBRÖD MED ANIS OCH FÄNKÅL, två bröd (eller ett stort och 12 riktigt små)Dag 1, kväll100 g rågsurdegsgrund100 g rågmjöl200 g ljummet vattenBlanda i en skål, täck med plastfolie och låt stå framme över natten. 100 g rågsurdegsgrund
Lite blandad citrus i fruktskålen som började sloka fick helt enkelt bli till en marmelad. Inte för att det går åt så mycket marmelad härhemma, men en trevlig gå-bort-present och ett uppskattat bidrag till skorporna på jobbet
Lördagen gick i surdegens tecken. Jag hade mer surdeg, och lite annorlunda jästider. Barnen önskade sig hamburgare, och då bakade jag egna hamburgerbröd - med surdeg förstås
Vi kokade citrusmarmelad med mandariner och citron till helgens frukostar. Stina fick med sig två burkar hem en med minidrömmar och en med citrusmarmelad
Jag är sur. Man blir mer sur i kroppen av stress. Och jag känner direkt att jag börjar bli sur. Detta igenkännande av symtom av att vara sur i kroppen, som jag faktiskt har fått bort genom att äta mer basisk föda i vardagen samt utesluta socker, gluten och laktos, visade sig också stämma när jag testade PH-värdet med PH-stickor
ENGELSK CITRUSMARMELAD MED VANILJ. Nu är det säsong för citrusfrukter. Det betyder att det är dags att köpa hem ett gäng apelsiner, blodapelsiner och citroner och svänga ihop en sats engelsk marmelad (nu när de är som sötast och förmånligast)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.