11 dl
ostronsås, eller hoisin om man vill ha en helt grön middag
12 msk
japansk soja
12 msk
sesamolja
14 msk
pinjenötter
1400 g
äggnudlar 500 g färsk broccoli 4 klyftor vitlök 1 dl neutral rapsolja 1 krm chiliflakes 1 dl ostronsås, eller hoisin om man vill ha en helt grön middag 2 msk japansk soja 2 msk sesamolja 4 msk pinjenötterKoka nudlarna en minut kortare än anvisningen på förpackningen. De ska vara riktigt al dente. Skölj i iskallt vatten så tillagningen avstannar. Plocka broccolibuketterna och dela dem i mindre munsbitar. Skala stjälken och skär i små bitar. Skiva vitlöken tunt. Stek vitlöken i en stor stekpanna tillsammans med chiliflakes och broccoli på hög värme tills vitlöken är gyllene och broccolin lite brynt. Blanda ostronsås, soja och sesamolja. Häll i pannan och låt fräsa i 30 sekunder under omrörning. Vänd ner nudlarna i pannan. Blanda väl och låt nudlarna bli varma i pannan i en minut. Smaka av med ev mer soja, strö på pinjenötter och servera genast.
Kan ätas som efterrätt, mellanmål eller till och med frukost. Servera med valfri topping. Jag hade “yoghurtglass” som jag gjorde genom att bara ställa in grekisk yoghurt i frysen blandat med vaniljpulver
Häll över äggstanningen och toppa med lite riven ost. Ett äggEn msk olivoljaEn dl kokosmjöl1 1/2 dl mandelmjöl1 dl solrosfrön1halv msk fiberhuskSaltMixa mjöl, fröer och fiberhusk, blanda ihop med ägg, olja och salt. 2st stekta och hackade kycklingfiléerEtt broccoli huvud hackatEn finger purjolök hackat70 gram ädelost 3 ägg2dl mjölkSalt och pepparRiven ostTa ur formen ur ugnen och varva kyckling, broccoli och purjolök, smula över ädelosten
Det här receptet fick jag av kollegan Irene som hade med en matlåda som doftade himmelskt. Pastasås med bacon och purjolök 2-3 pers (mig + Erik + min matlåda) 2 paket bacon (leta efter kotlettbacon för en fettsnålare variant) 1 liten purjolök 200 g champinjoner (helst färska, men det går bra med avrunna också) Crème bonjour crème fraiche vitlök & örter (den gröna) 1 förp Kelda laga mat 4% (eller annan lättgrädde) Dela purjolöken och skölj bladen noga Strimla purjolöken och baconet, skiva champinjonerna Stek alltihop var för sig tills löken är mjuk, champinjonerna har fått färg och baconet är knaprigt Blanda alltihop med crème fraichen och grädden i stekpannan, smaka av med salt och peppar Servera med nykokt pasta Foto
Nu äntligen ska jag få dela med mig av receptet på min enkla favoritsoppa som är full med en massa nyttigheter för kroppen och som em extra bouns så är den stärkande för immunförsvaret
Man kan lätt byta ut skinka och broccoli mot det man har i kylen. Pajdeg4dl mandelmjöl50g smör1äggFyllning2dl färdigkokt broccoli200g skivad skinka som du strimlar2ägg2dl grädde2dl riven mild ostSalt och pepparSätt ugnen på 200gBlanda ihop ingredienser till pajdegen och knåda ut i pajform
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.