Den påminner lite om kryddiga, smöriga popcorn (enligt mig). Då Superfoodistan gillar att käka, och då hon gillar att käka Super, så kommer här en lista över de nuvarande favoriterna inom kategorin Superfoods
Dag 1. Skär sillen i ca 2 centimeter tjocka bitar. Vattna ur dem i 2 dygn genom att lägga dem i rikligt med kallt vatten som byts ut en gång under urvattningen
”Dessa små fåglar plockas, svedas, urtagas, vingarna afhuggas och de sköljas, uppsättas som en annan fågel samt brynas i smör, hvarefter de spädas med spad af halsar och karfvar, hvilka koka i mjölk
Jag har det stora nöjet att via mitt jobb träffa en kock/konditor som är mycket duktig. Häromdagen började vi prata brödbakning när vi fikade tillsammans och det var intressant
Glöm det där med att köpa pepparkaksdeg. Att göra egen deg till pepparkakorna är enklare än du tror. Allt rörs i ihop i samma gryta på spisen och sedan får degen stelna i kylen
Man ger och man får. Jag har ett cyniskt sätt att se på kärleken. Jag hyllar den, men menar att det i slutändan handlar om att tillfredsställa sig själv, om det egna självförverkligandet
Jan Hedh har skrivit boken "Bröd" som inspirerat mig att börja baka riktigt goda bröd. Glöm bröd med 50 g jäst och 5 dl degspad som ska jäsa en halvtimme
Chiafrön kan användas till så mycket annat än bara puddingar och i smoothies. I dessa bröd blandade jag detta superfrö tillsammans med en annan supefood, baobab
Nej, jag är ingen anhängare av superfoods eller proteinpulver mfl. David Wolfe är en av de verkliga förespråkarna för Superfoods och här kommer ett riktigt sött och smaskigt recept som är inspirerat ur hans bok med samma namn
Knäckepizza alltså. TACK Leksand. Tack. Jag är nästan frestad att låta det räcka med det. Som uppväxt Borlängeson har jag sällan varit så stolt över mitt län som nu
En glass som kan ätas varje dag är bananglass. Man kan variera smaken genom att ha i bl. a. kakaopulver, jordnötssmör eller som jag jag gjorde denna gång blandade i superfood pulver
Häromkvällen var det verkligen ett sånt där man tager vad man haver tillfälle i vårt kök. Vi skulle vara bortresta några dagar så det gällde att äta av det som fanns att tillgå
Keith Richards’ bangers and mash. Foto. Jurek Holzer. Den åldrande megarockstjärnan, Rolling Stonesgitarristen Keith Richards har skrivit om sitt liv i en bok som helt enkelt heter Livet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.