Blev lite härligt goda strassburgare, så tokgott. Var bara tvungen att inviga min nya kaksprits jag köpt, eller ny och ny, den är ju från 60-talet tror jag, fast oanvänd ändå, en Sawa Deluxe 2000
Rör smör, floursocker och vaniljsocker mjukt. Tillsätt det uppvispade ägget, vänd i mjölet. Spritsa ut dem med en kaksprits och grädda i mitten av ugnen i 10 min i 175º
Idag provade vi att göra glutenfria Strassburgare. Den yngsta (som bakade med mig) tyckte att de blev godare än de med vetemjöl - och de är ändå en av favoriterna
Så spröda så de smälter i munnen är dessa små (inte så vackra) men goda Strassburgare bakverk. Degen är lätt att göra det enda som är lite bökigt är att spritsa ut kakorna, skulle inte rekomendera någon att försöka göra detta med en gångs påsar
Strassburgare är en av de mest tacksamma kakorna som finns. Strassburgare. Strassburgare. Man har för det mesta ingredienserna hemma, de smakar underbart och man kan variera färg, form och smak i oändlighet
Strassburgare. Doppa ändarna på dina strassburgare. Strassburgare. Jag doppade bara hälften av mina strassburgare i choklad, därför har jag skrivit 50-100g
Jag har tidigare dragit mig lite för att göra just strassburgare eftersom jag har tyckt att det har varit svårt att få till en bra spritsbar deg (min har aldrig gått att spritsa förut utan varit som en hård klump som inte ens stålmannen skulle ha kunnat spritsa ut)
Bakade en klassisk god kaka - Strassburgare. Chokladtårtbotten , 20 cm form50 gram smör1 dl mjölk2 ägg2 dl socker2,5 dl vetemjöl0,5 dl kakao2 tsk bakpulverSmält smöret tillsammans med mjölkenVispa ägg och socker vitt och pösigtSlå över smörblandningen över äggvispet och rör till en jämn smetBlanda och sikta ner de torra ingredienserna i smeten, rör omGräddas i den nedre delen av ugnen i 175 grader ca 35-40 minStrassburgare35-40 stycken kakor 300 g smör1,5 dl florsocker1,5 msk vaniljsocker3,5 dl potatismjöl3 3/4 dl vetemjöl ca 125 g smält choklad Rör smör, florsocker och vaniljsocker vitt och poröst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.