/Pocket, Oaxen Krog/Oaxen Slip och Gastrologik/Speceriet. Juni 2014. En vacker junikväll hängde vi på låset hos kändiskocken Pierre Sangs obokningsbara restaurang med samma namn i arr 11, Paris
Om en pizzabotten är superkrispig – som t ex hos Rubirosa med deras 50-åriga familjerecept, inte helt olik Speceriets goda Tarte Flambée – så bör rätten serveras färdiguppskuren i lagom stora bitar
Om Gastrologik är den seriösa storasystern med hyllade ambitiösa avsmakningsmenyer och där större delen av vinutbudet ligger på en tusenlapp och där över, så är Speceriet den charmiga och lättillgängliga lillebrorsan med överkomliga priser, ärlig och god mat och för kvällen en översvallande vänlig, kunnig och informativ servitris
Inslagen från Taste of Stockholm är bland annat utställare med de lite finare restaurangerna såsom restaurang Jonas, Farang och Speceriet men även cook a long och chefs table där man har chansen att komma lite närmre kända kockar och konditorer som Sebastian Boudet
Vi började på fredagkväll med att äta på Speceriet. Vi stack till Stockholm. Sjukt gott och prisvärt. Sedan skulle vi ta det lugnt då det var konsert dagen efter…
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.