Värm 2 msk smör i en kastrull och sautera löken tills den blir mjuk. Blanda i saffran, ris, en nypa salt samt buljong (har ni ingen egen hemgjord buljong går det bra att ersätta med 2 kycklingbuljongtärningar upplösta i 8 dl hett vatten)
Äppelfläsk I söndags var jag ute på landet med en chokladtårta som jag bakat till ett barnkalas. På hemvägen ramlade jag in i en livsmedelshall som har frukt och grönt som profil
Den här veckan är det Moa som står för veckans bröd på Solhaga. Här är brödet som hon tog examen med på Burgården nu när hon gick ut bagare- och konditorutbildningen strax före jul
I Mexiko där jag har kusiner äter man ganska ofta en risrätt man kallar spanskt ris. Det skulle inte förvåna mig om spanjorerna kallar det mexikanskt ris
Spanska tapas är något jag inte kan få nog av. Tapaskväll är som tacos för vuxna. Man köper en del färdigt, svänger ihop lite tillbehör, samlas ett gäng och plockar och äter, i evigheter
Detta inlägg innehåller alkolholinformation och riktar sig till personer över 25 år. ”Den spanska räven rev en annan räv” – Ett utryck många av oss känner till och här kommer det att handla om två spanska guldkorn som möter varann i en galet god kombination utan att rivas
1. Vispa ut mjölet i lite av mjölken till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken, äggen och salt. Hetta upp smöret i en stekpanna, gärna med släpplätt-beläggning
Valborgsmässofirandet för vår del inleddes med en tur till Coop - storhandling på gång. Förutom mat i stora mängder fyllde vi vår stackars lilla bil med nya resväskor, sparkcyklar till Arvid och Sigrid, maskeradkläder, olja till balkongerna, ja, jag tror nästan att vi är inofficiella kommunmästare i att packa in mycket varor i en liten bil
Nu var det riktigt längesedan det dök upp ett recept av Carl Butler på bloggen. Hög tid alltså. Det här är hämtat ur ”Carl Butlers Bästa för IKEA” och är ett riktigt rustikt husmansrecept som passar bra nu när de svenska äpplen börjar skördas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.