En given favorit under den mörka hösten där Umeå som vanligt verkar få snö sist i hela landet är en värmande Chili con Carne, stark nog att man behöver en bit bröd till
Dom är enormt goda tillsammans med en bit baguette som doppas i det aromatiska spadet. Skiva habaneron och ta bort kärnorna, (använd en handske eller plastpåse när du tar i habaneron, håll alltid fingrarna borta från ansiktet och framförallt ögonen efter att du handskats med alla starka chilifrukter
Finhacka vitlök och örter och blanda med oljan. Hacka vitlök och persilja. 1. Örtoljan. 2. Parmesankräm. Riv osten fint och blanda med crème fraiche, vitlök, salt och peppar
Kom ihåg att om du tänkt koka syrade rödbetor bör du undvika att ha dem i samma kastrull då det färgar av sig på alla andra grönsaker och så vill vi ju inte ha det
Det är skönt det med, för på jobbet sen måste jag tänka så mycket ( söver ju folk så det kan liksom inte bara tuffa på utan att jag vet vad jag gör och helst varför)
Och ostsåsens karaktär kan ju drastiskt ändras genom att byta cambozola (somjag använder här) till ädelost, gorgonzola eller någon annan sort som du gillar
Charlotte Gawell. Rulla ut den som en längd, tjock som ett kvastskaft. Koka socker, citronsaft (10g) och vatten till en guldgul karamell som börjar ryka lite
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.