Snickersdessert
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 g mörk choklad
  • 12 msk mjölk, t ex soja-, mandel- eller havremjölk
  • 11,5 msk kakao
  • 10,5 dl jordnötssmör
  • 10,5 dl ljus sirap
  • 10,5 krm flingsalt
  • 12 dl vispgrädde, t ex Alpro Airy & Creamy
  • 1150 g digestivekex
  • 1 chokladsås
  • 1 jordnötter, hackade
  • 1 Snickersmousse50 g mörk choklad 2 msk mjölk, t ex soja-, mandel- eller havremjölk 1,5 msk kakao 0,5 dl jordnötssmör 0,5 dl ljus sirap 0,5 krm flingsalt 2 dl vispgrädde, t ex Alpro Airy & Creamy
  • 1 Servering150 g digestivekex chokladsås jordnötter, hackadeHacka den mörka chokladen fint. Blanda den med mjölk, kakao, jordnötssmör, sirap och salt i en kastrull. Smält ihop på svag värme tills du har en slät, sammetslen kräm. Häll över i en skål och låt svalna något. Vispa under tiden vispgrädden fast och fluffig. Vänd ner en klick vispad grädde i chokladsmeten så att den lättas upp. Vänd sedan försiktigt ner chokladsmeten i den vispade grädden. Krossa digestivekexen eller mixa dem lätt i en matberedare. Varva krossade digestivekex och snickersmousse i små dessertskålar. Toppa med chokladsås och hackade jordnötter. Låt stå i kylen tills det är dags att servera.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.