Jag stekte lövbiff, fyllde den med pepparrotsfärskost och serverade med kokta rödbetor (finns färdigkokta som man bara behöver värma, himla smidigt ibland) och en sallad med maché, haricot verts, päron, valnötter och vinägrett
På förmidda'n var det ett besök på arbetsförmedlingen inbokat. Lövbiff. Sprid ut det över köttet efter tycke och smak och rulla ihop köttet till rullader och fäst ihop dem med en tandpetare
De här lövbiffarna fyllde jag med fräst lök, squash och kastanjechampinjoner. Hungern motade jag med ett stort grönt äpple så fort köttet ställts in i ugnen
Det finns få saker som går så fort att göra som fylld lövbiff och pasta, man kan variera detta i all oänderlighet men jag valde att fylla den med Mozzarella den här gången
Lövbiff kan vara ganska torrt och tråkigt, men med en härlig marinad som får dra i sig riktigt länge blir lövbiff, uppträdd på spett, en höjdare på buffébordet
Hacka löken och strimla lövbiffen, stek i lite smör, så löken blir småmjuk och köttet får fin färg. Servera med ris eller pasta (jag föredrar med ris och en grön sallad till) 600 g lövbiff
Jag gillar att fräsa på lövbiff eller fläskfilé och göra en god sås med lite grönsaker. Mat med brun sås blir just brun på bild och därmed inte så vackert att vila ögonen på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.