Snabb besk (snaps)
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • tom och rengjord flaska
  • 1 flaska rent brännvin (70 cl)
  • 1 malört1. Lägg kvistarna i en liten kastrull och häll på ca 1 dl brännvin.2. Hetta försiktigt upp vätskan till ca 60 grader och tänd genast eld på ångorna med en tändare eller tändsticka. Var försiktig!3. Ta av kastrullen från spisen. Låt det brinna i ca 5 sekunder och lägg sedan ett lock på kastrullen för att kväva elden.4. Låt kastrullen svalna något och blanda sedan samman med resten av spriten och honung efter smak och tycke.5. Sila av malörten när du tycker att snapsen är lagom bitter. Det brukar ta cirka tio minuter.6. Förvara snapsen kallt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.