1 malört1.
Lägg kvistarna i en liten kastrull och häll på ca 1 dl brännvin.2. Hetta försiktigt upp vätskan till ca 60 grader och tänd genast eld på ångorna med en tändare eller tändsticka. Var försiktig!3. Ta av kastrullen från spisen. Låt det brinna i ca 5 sekunder och lägg sedan ett lock på kastrullen för att kväva elden.4. Låt kastrullen svalna något och blanda sedan samman med resten av spriten och honung efter smak och tycke.5. Sila av malörten när du tycker att snapsen är lagom bitter. Det brukar ta cirka tio minuter.6. Förvara snapsen kallt.
Superenkelt och snabbt att laga och gott att värma. Innan jag gick hem på mammaledighet brukade jag laga stor- kok på flera olika maträtter och lägg i frysen
Skala och skiva löken tunt i halvmånar. Skär upp fläskfilén i bitar. Bryn köttet och löken i smöret. Häll på grädden och lägg i buljongtärningen, pepparn och sojan
Koka pastan (enligt förpackningen). Skala och hacka alla grönsaker. Hetta upp oljan i en vid kastrull, tillsätt grönsakerna och tomatpurén, låt fräsa sakta i 5 minuter
Vill bara tipsa om hur du kan göra hasselbackspotatis på lite snabbare vis. Vi värmde upp köttet i sin påse i en kastrull med kokande vatten och sen grillade vi den lite snabbt på grillen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.