saft från 1/2 citron. 1 klyfta vitlök. 1/2 citron. 1 klyfta vitlök. Jag är inget stort fan av många färdigprodukter som finns att köpa, där även pålägg
Till 1 kg varmrökt fläskkarré 1 kg fläskkarré (en hel bit) 25 g salt 15 g muscavadosocker 5 g nitritsalt 2,5 g cayennepeppar 2,5 g nymalen svartpepparGör så här. 1. 1 kg varmrökt fläskkarré. 1 kg fläskkarré. 15 g muscavadosocker
2 kg lök (rödlök eller en blandning av röd och gul) mycket finhackade 3-5 msk berbere (etiopisk pepparblandning) 6 vitlöksklyftor, hackade Kardemumma, malen 2 hönor eller kycklingar, styckade i ganska små bitar och väl sköljda (bästa är sega gamla höns eller tuppar, då de kan koka länge och ge smak) 1,5 liter vatten 8 ägg matolja salt smör (helst etiopiskt härsket smör, ger en underbart fyllig smak) Hacka löken mycket fint i en matberedare, ska nästan vara som en pasta Låt löken svettas i en gjutjärnsgryta med lock, på låg värme i flera timmar till löken är helt genomskinlig. Öka värmen, i med matolja, ca 1 dl, berberen och den hackade vitlöken, och fräs tills det fått rejält med färg. Nu är det dags att ha i köttet och späda med vatten,typ 1,5 liter, kanske mer. Krydda med kardemumma (1tsk-1msk efter smak) och salt. 1 liter fil 1 liter yoghurt Salt Värm filen och yoghurten (ju varmare desto grynigare blir konsistensen på färskosten) och se till att den har skurit sig. Sila bort vasslen med en silduk och låt rinna av i 15-30 minuter Salta osten. Håller 10-14 dagar i kylen. 1,5 liter vatten. 1 tsk. 1msk efter smak. 1 liter fil. 1 liter yoghurt
1 tsk salt 1 dl grahamsmjöl ½ dl vetemjöl (Örtkrydda) Fyllning. (Här viker jag ihop en sill) 1 sats sill eller strömming 1 röd eller gul lök Dill/persilja Lag. 1 tsk salt. 1 dl grahamsmjöl. 1 sats sill eller strömming. 1 röd eller gul lök
Jag bakade den här RAW cheesecaken i en rund form med diameter på 18 cm, vilket ger ca 10 bitar (383 kcal per bit). Förbered inför det här receptet kvällen innan genom att lägga cashewnötterna i en skål med 5 dl vatten och 1 nypa salt. 1 nypa salt. 1. 140 g blötlagda cashewnötter. 1 burk kokosgrädde à 400 ml. rivet skal från 1 citron. 1 nypa äkta vaniljpulver. 150 g hela hallon till toppingen. 1. Ha sedan i cashewmassan, agavesirap, rivet skal från 1 citron och vaniljpulver och vänd försiktigt med slickepott tills du får en jämn smet. 18 cm. ca 10 bitar. 140 g blötlagda cashewnötter. 1 burk kokosgrädde. 1 nypa äkta vaniljpulver. 150 g hela hallon
Ca 100 g rökt skinka, skuren i småbitar (jag brukar köpa välrökt smörgåspålägg som jag skär i lagom bitar). 1 gul lök, hackad. Ca 100 g rökt skinka. 1 gul lök
Fyllning 1 (tonfiskröra). 1 burk tonfisk i vatten. 1 dl kesella lätt. 1 liten finhackad rödlök. 1 dl kesella lätt. 1 liten hackad rödlök. Ca 100 g skalade räkor. 1 dl kvarg lätt. 1 kokt ägg. 150 g skalade räkor. Blanda sedan samman fyllning 1 och bred ut på den nedersta tårtbotten. Ett tips är att tillreda bottnarna och fylla dem med fyllning 1 samt överdragen dagen innan, och låta den stå och dra till sig under natten för att sedan garnera den och tillsätta resterande ingredienser. 1 burk tonfisk i vatten. 1 dl kesella lätt. 1 liten finhackad rödlök. 1 dl kvarg lätt
Dela sedan upp den färdiga blandningen i aluminiumformar som rymmer 4 ½ dl, det går åt 12-14 st. 1250 g gris- el nötlever (kan kombineras). 1 lök (100 g). 150 g margarin el smör. 12 ½ dl mjölk. 10 ägg
2-3 banan scharlottenlök el 1 gullök. 1-1,5dl mandelmjölk el annan växtmjölk. 2-3 banan scharlottenlök el 1 gullök. 1-1,5dl mandelmjölk el annan växtmjölk
Jag bakade den här RAW cheesecaken i en rund form med diameter på 18 cm, vilket ger ca 10 bitar (383 kcal per bit). Förbered inför det här receptet kvällen innan genom att lägga cashewnötterna i en skål med 5 dl vatten och 1 nypa salt. 1 nypa salt. 1. 140 g blötlagda cashewnötter. 1 burk kokosgrädde à 400 ml. rivet skal från 1 citron. 1 nypa äkta vaniljpulver. 150 g hela hallon till toppingen. 1. Ha sedan i cashewmassan, agavesirap, rivet skal från 1 citron och vaniljpulver och vänd försiktigt med slickepott tills du får en jämn smet. 18 cm. ca 10 bitar. 140 g blötlagda cashewnötter. 1 burk kokosgrädde. 1 nypa äkta vaniljpulver. 150 g hela hallon
Håll ugnen varm, 125 grader. Lägg minst 1 msk smör i pannan och fräs snabbt upp den hela grönpepparn däri. Låt biffarna "dra" i såsen knappt 10 minuter innan de serveras, garnerade med finhackad persilja. 1½ msk finhackad grönpeppar. 1½ msk hel grönpeppar. 1 msk smör. 1 msk kinesisk soja. 1½ msk gräddfil. Ev 1 msk konjak
Gör eget ”Bregott” – mer smörsmak för pengarnaDu behöver 1 kg viltkött 250 g späck 1 gul lök 8 vitlöksklyftor 1-2 dl isvatten (börja med 1 dl och fyll på vid behov) 2 msk strösocker (kan undvikas) 8 kvistar färsk dragon eller 4-6 msk torkad dragon (smaka av) paprikapulver 4-5 tsk salt 1 msk nymortlad svartpeppar 5 meter fjälster Läs också. Gör bondens bästa grönsaksbuljong – 4 enkla stegSå här gör du – steg för steg1. Häll därefter i 1-2 dl isvatten i smeten (börja med 1 dl och fyll på vid behov). 10. 11. Gör egen mozzarella på en halvtimme 1 kg viltkött. 1 gul lök. 1-2 dl isvatten. 1 dl och. 1 msk nymortlad svartpeppar. 1-2 dl isvatten. 1 dl och
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.