0,5 vaniljstång
Klyv vaniljstången, skrapa ur fröna och lägg både stång och frön i en kastrull. Skär bort de hårda kanterna på chèvreosten, och skär sedan osten i små bitar.
Färska fikonmed gorgonzola ochhonungFikonHonungGorgonzolaPepparSkivafikonen i ca en halv centimeter tjocka skivor, lägg på en teskedsstor bit gorgonzola på varje skiva, klicka på lite honung och peppra
BAKADE FIKONMED GETOST, HACKADE NÖTTER OCH HONUNG. Du kan med fördel kryssa dem lite med en vass kniv och öppna upp dem lite för att lättare fylla dem lite extra
Strö dem över fikonoch ost. Skär mozzarellan i skivor och lägg en i varje snitt. Gör tre snitt i varje fikon men så att de fortfarande håller ihop i botten
) sedan ett till lager med savoykål och till slut häller vi över vitsåsen. Vi hade tacos i helgen IGEN =) och jag brukar alltid göra mer än vad vi äter upp så från vad vi hade kvar tänkte jag göra en egen variant på en blandning av en ungersk rätt och lasagne
Skär bort skaften på fikonenoch dela dem. Kör till en slät massa och forma sedan toppar av smeten. Mixa fikonen, smör, mandelmassa, likör och ströbröd i en matberedare
Salta och peppra. Strö över finhackad dill och slå på vispgrädden. Jag har även gjort en variation där jag har använt vitt vin och lite citron istället för bara citron
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.