Smördegsfingerkakor
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 0,75 dl strösocker
  • 11 dl florsocker
  • 11 tsk vaniljextrakt
  • 12 stora ägg (1 ägg + 1 äggula. Spara den överblivna vitan till att pensla kakorna)
  • 1115 g rumstempererat smör
  • 14,5 dl mjöl
  • 11-2 tsk kakao att borsta kakorna med
  • 125-30 skållade mandlar, delade på mitten (på längden)
  • 10,75 dl strösocker 1 dl florsocker 1 tsk vaniljextrakt 2 stora ägg (1 ägg + 1 äggula. Spara den överblivna vitan till att pensla kakorna) 115 g rumstempererat smör 4,5 dl mjöl 1-2 tsk kakao att borsta kakorna med 25-30 skållade mandlar, delade på mitten (på längden)Blanda strösocker, florsocker, vaniljextrakt, det hela ägget samt äggulan i en stor skål. Blanda väl.
  • Rör i det mjuka smöret. Tillsätt mjöl och rör till en jämn deg. Knåda degen lätt, slå in i plastfolie och lägg in i kylen cirka 1 timme. Värm ugnen till 175 grader.  Ta en liten bit deg och rulla ut små "fingrar" av degen. Gör dem långa och smala som häxfingrar.  Nyp till dem här och där så att de blir lite ojämna och gör skåror i dem med en kniv. Lägg kakorna på ett bakplåtspapper och pensla med äggvita. Tryck i en halv mandel på toppen av varje kaka (mandeln ska föreställa nageln).  Ställ in plåten med kakor 10 minuter i kylen. Grädda ungefär 10-12 minuter eller tills de är något gyllenbruna. Låt svalna. Måla smördegsfingrarna med en pensel och kakao.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.