Mousserande fördrink, smidig att ha förberedd i en kanna. 1 liter kylt te med smak av persika eller annat fruktte 2 dl konc lättdryck hallon/persika 75 cl kylt mousserande vin eller alkoholfri cider 200 g frysta bär t ex hallon 3 i klyftor persikor 0,5
Tänk vad lite blå färg på himlen och en stor gul prick i mitten kan göra för humöret. Människor ler lite mer mot varandra, livet känns lite lättare och batterier laddas inför hösten
När vi hade gäster här hemma i lördags valde vi att köra på säkra kort på menyn, både förrätt och efterrätt visste vi är stora favoriter för Perssons, varmrätten har vi lagat tidigare och vi koll på att den var både lättlagad och smaskig
Fina frackar, glitter och glamour och en herrans massa god mat. Och då var det enklare buffémat…gånga det ett par gånger + en herrans massa mer finess på alla plan
Med den rätta maten kan du minska inflammationer och rena hela kroppen från gifter. Här är ett par exempel på mat som effektivt rensar ut gifter och får dig att må fantastiskt
Nytt år och nya idéer. och lite ägg. och lite allt möjligt. )200 g riven vitkål 100 g tvättad färsk spenat1/2 gurka 1/2 rödlök, strimlad 1/2 syrligt äppel, strimlad 1½ msk gräddfil 3 msk majonnäs 1 msk äppelvinäger 1 msk olivolja1 avocado 2 kokta 8,5 minuters ägg (rätt skall vara rätt)rökt fisk (använde röding) bladpersilja dill salt peppar(rågbrödskrutonger) Blanda alla ingredienser i en skål förutom ägg, fisk, avocado och spenatStäll skålen i kylskåpet och vila för ca 15-20 min (smaka av med salt)Blanda i spenat och toppa med ägg, fisk och avocado strax före serveringHemlagade krutonger. Stek rågbröd/maltlimpa med smör och olja i en panna, salta och låt svalna på hushållspapperBusenkel majonnäs 1 ägg (jo ett helt ägg med vitan och allt)ca 2,5 dl neutral olja 1 msk senap (Dijon) senap 1 msk vinäger (använde äppelvinäger) salt Lägg ägg senap och vinäger i en matberedare Mixa och börja mata ägget med olja, lite åt gången tills du uppnår den rätta konsistensen (själv tycker jag om lite lösare majonäs, inte sådan som "darrar" när man skakar på den
tips ochidéer. Jag ser följande idéer som alternativ. Det har varit påsklov och jag har varit på resande fot, så middagarna har varken planerats eller dokumenterat
Så över till ett bubblande tips som verkligen gör sig bra till laxen. Den ska avnjutas kall och funkar både som förrätt och huvudrätt, servera den helt utan tillbehör i mindre portioner så har du din förrätt och plussa på lite gott på tallriken och vips så är förvandlingen till huvudnumret klar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.