Från hösten slakt ugnsbakade jag en lammbog med vitlök och rosmarin… …. Inte trodde jag att det skulle vara så enkelt att få till en sådan här drömmåltid
Nu väntar jag bara på att bedövningen ska släppa så att jag kan ta en kopp te. Nu har jag precis kommit hem från tandläkaren, en tand och flera tusen kronor fattigare
Detta är en gammal svensk maträtt som gjordes efter slakt för att ta tillvara enklare kött, t ex kokt "hjärtslag" (hjärta, lungor) och kokt småkött från ben och läggar
Lillans tandläkarbesök i morse gick bra trots lite ledsamheter mellan bedövning och borr. Solen skiner och idag visade termomentern utanför mitt fönster på jobb hela 20 grader
Här får djuren växa till sig ordentligt innan slakt och det feta skärs inte bort. Jag kan inte se mig leva resten av livet med en kost utan de smaker, färger och strukturer som grönt och frukt ger
Det slaktas sen och delas ut till behövande, grannar och vänner. Hela familjen är inblandad i urvalet, slakten och styckningen av djuren, ungefär som vid julslakten hemma förr i tiden
Slakt krokarna som man hänga av lamp sladdar =) coolt. Gudomligt gott. Ryggbiff 200 gram. Min barnportion var grillad kyckling bitar, stark ost dip, pommes och halv majskolv
Visste ni att från dess att de föds så får de hela dagarna i ända lyssna på harmonisk musik, massage, öl & saké, visst de går ju på slakt efter ett tag men hallå de förstår ju inte dom
Detta är en gammal svensk maträtt som gjordes efter slakt för att ta tillvara enklare kött, t ex kokt "hjärtslag" (hjärta, lungor) och kokt småkött från ben och läggar
Hanteringen av fisken, både under odling och vid slakt är också hårt reglerat och kontrollerat. Huvudråvaran i den här rätten är salma lax, detta är lax som anses vara bland den bästa i världen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.