Receptet gäller för 8 port 2 dl vetemjöl 75 g Arla® Svenskt Smör 2 msk vatten Fyllning: 4 äpplen 75 g Arla® Svenskt Smör 1½ dl strösocker pressad saft av ½ citron Gör så här: Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Kavla ut den till en rundel lika stor som en ugnssäker stekpanna, ca 25 cm i diameter. Låt degen vila i kylen 15-30 min. Sätt ugnen på 225°. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg smör och socker i stekpannan. Hetta upp det på spisen under omrörning. Lägg ner äppelklyftorna i stekpannan och häll över citronsaften. Ta stekpannan från värmen. Lägg över deglocket och vik ner degkanterna på insidan av stekpannan. Gör några lufthål med en gaffel. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt kakan svalna. Lossa locket runt kanten och stjälp upp kakan på ett fat.kanyawi
Solrosskottspesto med melonkärnor, parmesan och Kunglig Salladskrydda Med den kan man snabbt och enkelt åstadkomma en god middag. Här vände jag ned den i nykokt, varm pasta och toppade med en driva skalade, vildfångade räkor, men du kan också ha den som bas i en god lunchmacka Kjerstis mat och prat
Torbjörns lammsmäcka med timjangräddsås och Lenas kungliga potatismos Blanda ströbrödet med drygt hälften av grädden i en separat bunke, och låt svälla i tio minuter. Lenas kungliga potatismos Torbjörns Tips -om mat & vin
Rostade rotsaker och potatis med halloumi… Och en supergod sås! | Jennys rum och spisjennysrumochspis.koket.se
Pappardelle med kycklingfilé, spenat och soltorkad tomat | Jennys rum och spisjennysrumochspis.koket.se
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.