(Ignorera min superjättefula skrivstil). Köpte med mig ett paket uppländska blåbär (från ulva) igår på affären för att kunna få ihop en chiasylt av idag
En liten oansenlig blomma som lätt glöms bort, är den sirligt vackra vinbärsblomman. Efter dagar med värmebölja kom så äntligen några droppar fukt från ovan
Receptet stod nedskrivet med Ankis mors snirkliga skrivstil på baksidan av den fläckiga lappen med Brantevikssillsreceptet, även det med samma handstil
Recepten skrivna med den finaste skrivstil, där några sidor sjunger på sista versen. Den ligger där fortfarande, i mina föräldrars kök, den där receptboken från min mormor
Att servera den ur sirliga små kaffekoppar med fat blir väldigt vackert, tycker jag och om man dekorerar med en laxros eller en äggformad liten klick löjrom, så passar den som förrätt även på en finare middag
Jag har farmors receptbok fylld med läckra småkakor, där hon omsorgsfullt skrivit, med vacker skrivstil, ner recepten på massor av härliga kakor, tårtor och bröd - en hel guldgruva
Jag vill dricka afternoon tea i en vacker herrgård med brunrött tegel, med levande stearinljus på borden och bruna läderfåtöljer som knarrar för varje gång man sträcker sig efter den rykande, varma tekoppen i tunt, sirligt porslin
Underbart elegant och sirlig bourgogne. Till vår enorma förvåning infann sig inte våran enorma glupkhet denna påsk, utan vi fick helt enkelt dela upp menyn till både lunch och middag
Underbart elegant och sirlig bourgogne med några år på nacken. Det känns som väldigt länge sedan. Jag tänker på den där novemberkyliga lördagen den 11 november 2004
Speciellt inte när det står skrivet gott, med snirklig skrivstil a´la Gun i kanten på urklippet. Gröna lådan fortsätter bjuda oss på recept på goda maträtter och vi är verkligen inte dom som tackar nej till bra recept
Det här är en utmärkt champagne som för mig passar en aning bättre på nyårsfesten än julafton, detta då denna är förhållandevis lätt, lite sirlig och frisk
Smaken är fortfarande åt det slanka hållet, men tiden har gett det aningen mer pondus och en helhet som är balanserad, sirlig med precis rätt dos italienska surkörsbär för att göra det så där pastapizza vänligt
Munkänslan är verkligen åt det syrligare hållet, nästan lite småsnipigt men ändå bra pigg rödsirlig frukt, gott om ekmarkörer och ett torrt lite småträigt slut med minimala uttorkande tanniner
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.