Sirapslimpa på apelsinvatten
Bröd att baka
Bröd att baka
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 250 g jäst
  • 5 dl apelsin
  • 9 dl rågsikt
  • 50 g smör
  • 250 g ljus sirap
  • 10 msk
  • 1 msk salt
  • 2 msk sirap
  • ½ dl vatten
  • 2. a) Lös upp jästen och rör ner rågsikten till en lös deg.b) låt jäsa i 60 minuter
  • Tillsätt övriga ingredienser och arbeta till en elastisk deg i ca 20 minuter
  • Låt degen vila i 30 min
  • 5. a) Stöt ut luften ur degen (vik degen till en kudde och tryck ut luften)b) Låt jäsa i 30 minuter
  • Dela degen i 3 lika stora delar och rulla dem tikll runda bollarb) låt vila i 5 minuter

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.