Blanda den med gräddfil, kesella, sill och dill. Smaka av med sillspad och häll i formen. Ta bort formen och garnera tårtan med skivade rädisor och gräslök
Lägg silltårtan på ett fat och garnera med gräslök. Smält smöret och blanda det med smulorna. Platta ut blandningen i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter
1 st ca 550 g köpt skivad kavring eller ca 550 g hembakad kavring. 4 st ägg 1 burk 200 g matjesill 4 dl crème fraiche (valfri fetthalt) 200 g färskost naturell eller gräslök (valfri fetthalt) 0,5 tsk strösocker 3 tsk vitvinsvinäger eller vit balsamvinäger 3 msk senap 0,5 dl hackad dill 0,5 dl skuren gräslök 0,5-1 tsk salt 0,5-1 krm vitpeppar
Silltårta. För här har det verkligen varit en slappedag, men vi började i alla fall dagen, jag och C, med en långpromenad med Liza imorse, men sen har det gått i snigelfart, och det har varit superskönt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.