Med arkitekter i familjen är det självklart att den här sillinläggningen finns på julbordet. Att den dessutom är lätt och snabb att göra gör det ju bara bättre
En mer traditionell sill, med tydlig smak av tomatjuicen. Lite oväntat gick den här väldigt bra hem hos de utländska utbytesstudenter som var med vid midsommarfirandet, som tyckte denna var bättre än både basilikasillen och björnbärssillen
Svärmors goda sill fixar man enkelt till något dygn innan den skall ätas. 1 burk matjessill a 200g2 msk matjessills spad1 msk tomatpuré2 msk sherry söt/halvsöt1-2 tsk socker2 tsk finhackad dill1 krm saltBlanda alla ingredienser i en ren glasburk, tillsätt sillen (dela den om den inte redan är delad)
Man måste älska den svenska högtidsmaten. Sill, ägg, potatis, ost. Alltid. Alla högtider. Varje gång. Sen varierar det lite mellan skinka, kalkon och grill förstås, men basen är alltid densamma
En julltallrik innehållande kallrökt, varmrökt och gravad lax, sherrysill, senapssill, kryddlöks- och dill-sill, matjesill samt en fisk- och skaldjurspaté är Havs förslag på ett julbord minus klibbiga köttbullar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.