Börja med att skala och koka potatisen. Skala och finhacka schalottenlökarna. Hetta upp smöret i en panna och låt löken svettas tills det blir mjukt och utan att det tar färg
Rosmarinbombarderad hjortstek med potatiskaka, svampsallad och rödvinsskyviltkött (t ex hjort)färsk rosmarinbacon (gärna från Bondens iHötorgshallen)potatisparmesanäggulasalt och pepparblandad svamp (t ex shitaki, gula kantareller och champinjoner)skärbönorrödvinssky (vin och god köttbuljong)Rulla ut baconet på en skärbräda och lägg på många späda kvistar av rosmarin
Vi avslutade den ganska långa stadspromenaden med ett halvkaotiskt besök på Hav iHötorgshallen, där jag tack med personalens hjälp (mina trötta barn till trots) inhandladediverse godsaker, som avnjöts senare under kvällen
Bor du i Stockholm hittar du det mesta iHötorgshallen. Jag exprimenterarständigt för att få fram goda glutenfria bröd - med mer eller mindre lyckat resultat
Vi köpte våra (frysta) på våran lilla konsum butik - mycket förvånade hittadevi dem där - men de finns säkert också på till exempel Hötorgshallen eller Östermalmshallen
Confiterade anklår med rödbetor, chévreost och baconinfuseradepuylinseranklårankfettkryddor (t ex rosmarin, vitlök)kokta rödbetorchévre i grova smulorpuylinserbacon (gärna från Bondens iHötorgshallen)Packa anklåren tätt i en kastrull, häll på ankfettet och eventuella kryddor
I takt med att dagarna blir mörkare och kortare så blir också fikorna fler. Advent och lucia avlöser varandra på kontor och i kök över hela landet så det gäller att variera pepparkakorna och clementinerna
Den här fräscha och bäriga efterrätten vispar du ihop på mindre än fem minuter. Hemligheten är att marinera jordgubbarna i en citron- och sockerlag, det ger en syrlig och frisk smak som passar utmärkt efter grillad mat
Entrecote och köttfärslimpai all ära, men iblandvill man lyxa till det utan kött. För någon vecka sedan gjorde jag dessa, kanske inte så estetiskt vackra, men ack så goda morots- och halloumibiffar
Den typiskabelgiska våfflan är högre, lättare och fluffigare än en klassisk våffla. De är även större än vanliga våfflor, så det är en fördel om du har ett speciellt järn när du steker dem
Wallenbergare är fluffiga och lyxigapannbiffar gjorda på kalvfärs och vispgrädde. Rätten är uppkallad efter bankdirektören Marcus Wallenberg, vars svärfar var läkaren och kokboksförfattaren Charles Emil Hagdahl
När jag var i Stockholm nyligen, för att mysa och umgås med yngsta dottern som hade en ledig dag från sitt pluggande, gick jag som vanligttillHötorgshallen (som f ö håller på och bygger om och är ett enda stor kaos) och Pieriaslivs
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.