Förutom Beas goda kakor har Signe en till liknande kaksort "Sandkakor" som hon älskar. Sandkakor 250 g smör 2 dl socker 350 g vetemjöl ( ta mindre )1 1/2 tsk bakpulver 1 1/2 tsk vaniljsocker Bryn smöret snabbt i en kastrull, låt det svalna. Står 12-15 minuter i receptet , men jag dubblar gräddningstiden till ca 20 minuter. 12-15 minuter
Rör rumsvarmt smör smidigt. Blanda i vetemjöl, potatismjöl och bakpulver, och rör om till en smet. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt och rör ner i smörsmeten
Ugn 175º. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning. Tillsätt konjaken. Blanda mjöl med potatismjöl och bakpulver och rör ner i smeten
Baka mitt i ugnen 35-45 minuter (Kolla med en sticka redan efter 35, det kan gå fort ibland). När jag handlar så väljer jag ofta ekologiskt och närodlat så långt det går
- En till mamma, får jag smaka en till. Och jag hoppades verkligen att de inte skulle bli hårda som betong eller som sandkakor som bara rasade ihop så fort man råkade titta på dem
Min fina lilla shih-tzu som jag köpte när hon var åtta veckor gammal, som jag flyttade in i min allra första egna lägenhet tillsammans med, på campus i Växjö
Konjakskaka tycker jag är en riktig mormorskaka, en klassiker. Jag hade faktiskt aldrig bakat den själv innan jag bestämde mig för att den skulle bli mitt bidrag till Månadens sötsak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.