Rör rumsvarmt smör smidigt. Blanda i vetemjöl, potatismjöl och bakpulver, och rör om till en smet. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt och rör ner i smörsmeten
Torsdag innebär ju att det börjar närma sig helgen igen, och what's not to like med det liksom. Idag ska jag jobba, men det är inte vilken jobbdag som helst, för idag står det nämligen ledsagning med utflykt på schemat
Smör och bröa en form med löstagbar kant. Blanda mjöl med bakpulver och blanda ner detta i smeten. Servera som den är, eller med lättvispad grädde och färska bär
Mina föräldrar skulle komma på besök och jag fick för mig att jag skulle prova att baka en ny kaka. Konjakskaka eller "Bergmans Sandkaka" blev det, från Britt Sandquist-Bolins "Mjuka Kakor"
Ökensand kallas också för sandkakor. skåras med en gaffel. Grädda kakorna på en plåt med bakplåtspapper i mitten av ugnen på 175 grader i ca 15 min. Ett sätt att veta när smöret är klart är att värma det till ca 140 grader, med hjälp av en termometer
Konjakskaka tycker jag är en riktig mormorskaka, en klassiker. Jag hade faktiskt aldrig bakat den själv innan jag bestämde mig för att den skulle bli mitt bidrag till Månadens sötsak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.