En vanlig och väldigt god kaka på Balkan som bakas med smördeg. Traditionellt brukar man fylla dem med en marängfyllning men dem är även vanliga med vaniljfyllning
Därför var det givietvis dags för juliga cakepops med lite vintertema. Här är det bara fantasin som sätter gränser, det är bara att go bananas med strössel, choklad och godis
Det var en av framstekarna som behandlats med största omsorg. Vi är väldigt nöjda med resultatet, så här fantastisk gott, mört, saftigt och smakrikt kött kan man inte få större från större charkuterier
Bresaola med attityd. Den ville inte torka ordentligt nu under vintern. I samband med att jag tog hand om fåret vintern 2010 så gjorde jag mocetta av en av stekarna. Efter 9 dagars insaltning så sköljde jag av köttet med vitt vin, kryddade med krossad svartpeppar och stoppade sedan i tubigrip
Mix 3 tablespoons (30 grams) lukewarm water (about 80 to 90˚F) with 1 teaspoon raw honey. Add 3 tablespoons (20 grams) rye flour and let this sit in a covered container for 1 to 2 days
Kompotten serveras som den är, med glass, grädde eller med skorpor. Det går också att koka upp kompotten med en gnutta maizena-mjöl så blir den perfekt fyllning till en sån där tjock härlig amerikansk paj med lock på
Dessutom som grädde på moset så fick jag köpa en underbar bukett med Ranunkel på Hötorget. Jag får nöja mig med någon gång då och då, men det funkar också
Dessutom är det här en efterrätt som till och med jag klarar av att göra. Visst kan man väl äta det även mitt i vintern, det finns ju frysta jordgubbar att få tag på
Jag och Linda hjälpes åt med tårtan. Den spacklades sedan med smörkräm och täcktes med vit marsipan. Vispa ägg, vaniljpulver och socker riktigt vitt och pösigt med elvisp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.