50 g jäst33 cl julmust33 cl porter250 g kesella1 dl brödsirap1-2 msk flytande vört1 msk mald ingefära2 msk mald pomeransskal1/2 tsk mald kryddnejlikaca 17-98 dl rågsiktBread flavored wiht wort & it must be home made baked with love for christmas Last sunday me % Alfons baked to big bread with a really good recipe. Grädda i 225 grader i ca 23- 40 minuter, beroende på ugn, släng in ca 1 dl vatten i botten på ugnen när börden ställs in. 1-2 msk flytande vört. ca 17-98 dl rågsikt. ca 23- 40 minuter
Jag har ingen i min närhet - vad jag vet i alla fall - som är i närheten av något Nobelpris, det är länge sedan jag kunde kvala in som student, och jag lyckas aldrig vinna biljetter via Världens Barngalan, hur flitigt jag än ringer
Jag brukar som bekant långlaga det just för att det är så enkelt och att för att fettet långsamt tränger ut ur köttet under tillagningen vilket ger en bra ”sås” som inte kräver några mejerier eller andra vätskor
Godmorgon =). Idag när jag skulle göra frukost till prinsarna så kom jag på att mjölken tog slut igår. Benjamin är inte så förtjust i havremjölk så vincent fick både nybakat och flingor
Blanda alla ingredienser till marinaden och marinera kycklingen ett par timmar. -)Grekisk festkyckling, 4 pers. 1 dl olivolja2 msk kinesisk soya2 pressade vitlöksklyftor1-2 tsk sambal oelek4-6 potatisar, i klyftor2 paprikor, i mindre bitar2 rödlökar, klyftade1 squash, i mindre bitar250 g körsbärstomater, halverade150 g fetaost½ kruka basilikaSkär kycklingfiléerna i ganska stora strimlor. Fördela lök, paprika, squash och kycklingen med marinaden över potatisen och ställ in i ugnen i ytterligare 15 minuter. ½-1 gurka, grovt riven (jag kärnar inte ur den)1 tsk salt2 krm grovmalen svartpeppar2 vitlöksklyftor, pressade3 dl matyoghurt2 msk olivoljaStrö saltet över den rivna gurkan och låt stå ca 10 minuter. 1-2 tsk sambal oelek. 4-6 potatisar. ½-1 gurka
Det finns en kärlek jag aldrig någonsin kommer komma ifrån, och det är den till feta mjölkprodukter. Fy skam den som dricker mjölk, det man ska ha är ju smör, grädde och creme fraiche
riven v-b ost( jag hade gouda ost). riven v-b ost( jag hade gouda ost). Fläskfilegratäng med gorgonzola ca 5-6 port. 2 dl torkade kantareller (eller 6-7 st färska svampar). Bryn och stek skivorna 2-3 minuter på varje sida, stek i omgångar. Klicka här så kommer ni till hennes blogg Fläskfilegratäng med gorgonzola ca 5-6 port. 2 dl torkade kantareller (eller 6-7 st färska svampar)
Man kan till och med unna sig en rök-öl eller två under tiden man väntar på den goda fisken. Det enda vi känner att vi behöver laborera ytterligare med är räkorna, de blev aningen för torra vid första försöket
Sin ringa ålder till trots har smörgåstårtan blivit en modern tradition som ofta serveras på familjehögtider som till exempel bröllop, konfirmationer, student- och födelsedagsfester
Skicka med e-post. Ingen hit, men nu har jag ätit en riktig österikisk apfelstudel i alla fall. Dekorera ovansidan med degresterna (från utkavlingen) och picka rullen med en gaffel
Ingen karies på stenålderskost. Det fanns ingen karies. Avhandlingen. Tandläkartidningen. Tandläkarprofessorn Weston A Price gjorde en enormt omfattande studie om karies hos ursprungsbefolkningar på 1930-talet
Jag har ingen termometer så jag använder mej av det s. hackad mandel efter tycke, ½ - 1 dl. Tiden varierar mycket till följd av valet av kastrull, men nånstans mellan 20-45 min. ½ - 1 dl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.