Som jag jobbat och jobbar med detta – bakat och fotat, fotat och bakat. Det har varit riktigt kul om än något stressigt att hinna med allt (inte klar än i skrivande stund med allt) och att hitta på S J U olika bakverk med saffran har inte heller varit det enklaste
Blanda ihop strösocker, florsocker, äggvita tillsammans med det kalla vattnet i en skål. Vispa med elvisp på medelhög hastighet tills det blir riktigt pösigt
Smält kokosfettet på svag värme. Vispa ägg och florsocker. Tillsätt kakaopulver och vaniljsocker. Tillsätt det avsvalnade kokosfettet och Vårdgårdaris och rör om
Var noga med att allt socker verkligen har lösts upp. Det behöver inte bli så mycket överflödig smet, utan det räcker att cornflakesen är mer eller mindre täckta med smet
Häll över den smälta chokladen och garnera med en ätbar julgranskula. Fördelen är att du behöver inte rulla mandelmassan i fina kulor ner med godsakerna i formen och häll över chokladen
Chokladtoppar på LCHF-visIngredienser250 g mandelmjöl0,5 dl sötrixflor3 äggvitor300 g mörk choklad1,5 dl grädde25 g smörGör så härMandelbottenSätt ugnen på 200 grader
Klicka sedan ut smeten på en bakplåt med bakplåtspapper. Om man inte har tagit hackad choklad i smeten så ska man nu garnera kakorna med 100 g choklad. 2 medelstora ägg
Nu ska jag mysa ner mig i soffan med dessa goingar samt en skål ekologiska popcorn. Apelsinchokladtryfflar med svartabönor doppade i 85%ig choklad, Cashew&kokos chokladtoppar, Fikonchokladbollar rullade i kokos samt Mintchokladbollar rullade i hampafrön
Häll över mandelmassan i en bunke, häll i strösocker, riv över det orangea på apelsinen, pressa sedan i apelsinsaften (kan göras vid sidan om så att du kan kolla hur mycket saft det blir) och vispa med elvisp till en smidig massa
Chokladtoppad lakritskola med flingssalt3 dl grädde3 dl socker1 dl ljus sirap1 msk kakao120 g turkisk peppar10 g smörca 200 g mörk chokladflingsaltKrossa lakritsen i en mortel. När det har kokat klart, tillsätt smöret och häll smeten i en form, ca 20*20 cm, klädd med bakplåtspapper
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.