Riv mandelmassan grovt och blanda den med smöret till en mjuk massa. Mandelfyllning. Vispa upp ägget och pensla bullarna med ägget, strö över pärlsocker
I år fick det bli en fyllning med smak av apelsin och istället för mandelmassa använde jag mandelmjöl, dottern kan nämligen inte äta mandelmassa (den innehåller bittermandel)
Saffransbullar. Börja med att röra ut saffranet i likören, gärna kvällen före. Vi börjar med krämen. Blanda rumsvarmt smör med finriven mandelmassa, råsocker och vaniljsocker
Smält smöret och tillsätt nästan all mjölk, spara lite att blanda ut saffranet med. Stöt saffranet i en mortel tillsammans med en sockerbit och rör i lite mjölk
Dessa ska testas på helgens glöggmys med vänner och kollegor. Inför söndagens första advent har jag testat nytt recept på saffransbullar som jag hittade på suveräna bloggen Lindas bakskola
Börja med att göra en fördeg. Mandelfyllning. Värm upp mjölken med saffran till fingervarmt och lös upp jästen i mjölken och blanda ihop det med vetemjölet
Därför tänkte jag fresta med ytterligare en variant på supergoda saffransbullar. med saffran. Mitt tidigare inlägg på saffransbullar har ju varit otroligt populärt vilket ju är jätteroligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.