1 hel
deg räcker till två bakplåtar.Kavla ut degen och börja fylla den med godsakerna.Blanda tomatsåsen med sötsur sås och bred ut den över pizzan. Men spara en bit på kanterna.Lägg sedan lite ost att grunda med och lägg ut resten av påläggen. Jag använder krossad ananas men tänk på att det kan bli blötare än ananas i bit.Täck över godsakerna med mycket ost och avsluta med pinjenötter och pizzakrydda.Pensla kanterna med olja och grädda pizzan i mitten av ugnen på 225 grader i 10-15 minuter Avnjut gärna med en god dressing.Dessutom är pizzan lätt att frysa och ha till matlåda på jobbet eller en regnig dag när man inte orkar laga mat.
Pressa vitlöksklyftan och blanda med vattnet, låt stå i 10 min. Tillsätt de övriga ingredienserna. Låt det koka upp under omrörning, tills såsen tjocknat
Lagade Ku lao jou sötsurt fläsk med grönsaker och ananas tidigare. Sötsura såsen, gör dubbel sats om ni vill ha fläsk som simmar i sås, annars ska den bara täcka
Som på kinarestaurang, fast hemma. ) 4 port. 400 g strimlad kycklingfilé1 dl vetemjöl1 gul paprika, strimlad1 röd lök, strimlad1 tsk riven ingefära1 liten burk ananas i bitar
Enda sen jag bodde i England har jag letat efter ett bra recept på sötsur kyckling. Det fanns en kinarestaurang där som hade en så jäkla god sötsur kyckling
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.