Räk, lime & chili, 15-20 st 200 g räkor (frysta eller färska)
1 lime,
zest
0,5-1 spansk
peppar
1 knippe
gräslök
2-3
vitlöksklyftor
Kyckling, ingefära & koriander 15-20 st 200 g färs, här var det kyckling
2 späda
salladslökar
1 knippe
koriander
1 msk
riven ingefära
0,5 msk
sesamolja
en nypa salt, peppar & socker
Så här gör du
Finhacka salladslök och koriander. Blanda samman med allt det andra i en bunke. Låt gärna smeten stå i kylskåp och dra i ca 30 minuter
Ångkoka i bambukorgar
Lägg salladsblad, kinakålsblad eller bakplåtspapper i botten på bambukorgen. Placera den ovan en kastrull med vatten. Placera dumplings och ångkoka dem tills de är klara, ca 12-15 minuter
Krispig nudelsallad
200 g
risnudlar
100 g
vitkål
1 liten
morot
1 liten
rödlök
Vinegrette
½ chili,
här var det spansk peppar där innervägg och frön skrapades bort.
salt & vitpeppar. Att vi skulle göra dumplings. salt & vitpeppar. Självklart tog hon för givet att jag skulle veta hur man gör dumplings men sanningen är den att jag nästan ALDRIG lagar asiatisk mat
I trädgården har det fixats gäststuga med tillhörande uterum och där festades det loss. Till sist vill vi bara visa er var vi höll hus på kräftskivan, för det är så att A&I även har andra likheter med Ernst, förutom den goda maten de kockar
Ställ bambukorgen/durkslaget i en gryta med ca 2-3 cm kokande vatten (vattnet ska inte nudda dumplingsen) Pensla korg/durkslagsbottnen med lite olja så dem inte fastnar sen kan du lägga i dem, sätt på ett lock och börja ånga
Hacka vitkålen fint och skiva salladslöken tunt. Blanda samman med fläskfärsen i en skål. Rör samman smaksättningen av mandufyllningen genom att blanda soja, ingefära, vitlök, sesamolja, farinsocker och fisksås
Men som nästan alltid inte riktigt lika goda som de hemmagjorda. Sesam- & grönsaksfyllning. Som jag förstått är dumplings ett samlingsnamn på dessa små härliga degknyten som man kan fylla med vad kylskåpet har att bjuda på
Dumpling med räkor, lax, lime och chiliPortioner. 4/br>Du behöver. 2030 gyozaplattor (finns i asiatiska butiker) 300 g lax 100 g räkor, urkramade 1 lime, saft och skal 1 chilifrukt, finhackad salt 1 ägg 1 msk koriander, hackad fisksås-, lime- och sojadipp
Salt & peppar. Jag kan börja med att meddela att jag aldrig har testat mig på att göra dumplings förut och dessutom knappt vet hur resultatet ska vara, men dessa blev faktiskt riktigt goda
Ingredienser Portioner. 36 degknyten 2 salladslökar 2 kinakålsblad (2 kinakålsblad motsvarar 1 liten pak soi) 1 1/2 cm färsk ingefära 250 g fläskfärs 1 msk soja 1 msk maizena majsstärkelse 1 msk vinäger, gärna risvinäger 2 tsk sesamolja 1 tsk socker 1 pkt vårrulle eller wontondeg tunna degblad som finns frysta i butiker med asiatiska produkter kinakålsblad till ångkokning Lägg till i inköpslistan
Att göra Dumplings är både roligt och så fantastiskt gott, det finns en hel uppsjö med videos på youtube om hur man viker ihop dom och vi tränar och lär oss för fullt, till den här omgången tycker vi själva att dom blev ganska snygga men framför allt supergoda
Stek i het traktörpanna utan att dina dumplings vidrör varandra, de kan då lätt fastna i varandra. Servera dina dumplings rykande heta med dippsåsen och wasabirucolan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.