Smält chokladen på låg värme i vattenbad(skål över kokande vatten). Häll över chokladen och blanda. Blanda resten av ingredienserna på en plåt med kant på,hur hög beror ju på hur höga godisar man vill ha,jag använde en som är ca 3 cm hög kant på. Mycket gott 600 g ljusblockchoklad
1 liter cornflakes400 gram ljus/mörkblockchokladMinimashmallows som garnering30 st muffinsformarSmält blockchokladen i vattenbadHäll i cornflakesen i en bunkeHäll sedan i den smälta chokladen och rör om försiktigt med en slickepott tills allt har blandatsKlicka upp med en matsked lagom stora klickar i muffinsformarLägg på minimasmallowsStäll in i kylen och förvara de även svalt. 400 gram ljus
Rockyroad - chokladmed extra allt. 300 g mörk choklad, ex Guido Castagnas 76 % kakaohalt1 påse dumlekolor1 stor näve med mini marshmallows (vid stora marshmallows så klipp dem i 4 bitar)1. 5 dl jordnötter(kan smaksättas med ex 1 dl hackad mandel, hackade hasselnötter, torkade tranbär, cornflakes m m)Smält chokladen (i mikro eller över vattenbad). 300 g mörk choklad
(klä formen med tex. Bryt chokladen i bitar. RockyRoad Fudge heter det och är busenkelt att göra. Smält choklad, smör, kondenserad mjölk över vattenbad
Blanda godis och nötter med den smälta chokladen. Blev urtjusigt med den rosa färgen. Efter gårdagens chokladfest lämnade massa smält choklad som blev perfekt att göra RockyRoad på
Blanda vetemjölet med bakpulver och salt, sikta sedan i det i äggvispet. Har du inte en form med släpp-lätt-beläggning så smörar du formen innan du häller i smeten
Bred ut allt i en form med bakplåtspapper, ställ in i kylen och låt stelna. Här har vi haft en riktig pysselkväll, dekorerat pepparkakshus samt gjort årets första smarriga julgodis, RockyRoad, som blev så gott (var ju tvungen att smaka på en
Bryt chokladen i bitar. Smält över vattenbad choklad, smör och kondenserad mjölk. Klä en mindre form, ca 20x25 cm, med aluminiumfolie. 200 g mörk choklad. 200 g mjölkchoklad
Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten. Finhacka chokladen och rör ner den i den varma gräddmjölken så att chokladen smälter
med havssalt. Jag brukar dock oftast använda mörk choklad, Riesen, jordnötter och marsmallows. Till jul brukar jag alltid göra rockyroad, jag tycker att det är makalöst gott och man kan ju variera det i oändlighet
Traditionell söt-salt och chokladigRockyroad verkar vara något av en julgodisfavorit hos de flesta, men för dem som inte är så förtjusta i vanlig choklad (jag vet att det är svårt att tro men det finns faktiskt sådana människor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.