Idag testade jag att göra risàlamalta utan risgryn och det är svårt att avgöra om det är ris eller inte i den eftersom keso-kornen nästan känns som välkokta risgryn
Häll förslagsvis ut risgrynsgrötenpå ett stort fat eller en stor panna och låt svalna. Sätt på lock. Sätt gärna in RisàlaMaltan att kallna rejält i kylen
Ris a laMaltapåjulafton är ett måste. Men det behöver nödvändigtvis inte vara precis efter all julmat, det kan vara lite senare på kvällen när man sitter uppkrupen i soffan, men lite julmusik och tända ljus
RisàlaMalta är en klassisk efterrätt på julbordet. Jag vill att min RisàlaMalta ska smaka mycket vanilj och den ska serveras med en saftsås med smak av jordgubb
Väl tillbaka var det en massa god mat, Kalle Anka på tv och så en massa klappar som sagt. Instagram. Lika stor tradition som själva lutfisken är efterrätten - mormor servera alltid Ris a laMalta till efterätt, och den ska enligt henne serveras tillsammans med inlagda persikor, för det är hon uppväxt med
Dela vaniljstången på mitten och spara en halvan. (endast hälften används till risàlaMalta). Men suget efter denna klassiska juldessert blev alldeles för stort så det var bara att ställa sig med stora kastrullen och börja koka ris Och underbart gott blev det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.