Det här är mitt tredje försök med raw food-kakor och det mest lyckade, får jag nog lov att säga. Hacka 1/2 dl sötmandel och 1/2 dl cashewnötter och blanda i degen
Rawbrownie. Raw chokladfrosting. Kladdig chokladbrownie utan nötter, istället använder jag solrosfrön och tahini vilket ger en nötig smak men passar för de som inte tål nötter av olika slag
Dessa supernyttiga brownies är hur goda som helst som efterrätt, fika eller mellanmål. Dessa supernyttiga brownies är hur goda som helst som efterrätt, fika eller mellanmål
It’s been about a year since I first made these rawbrownies, and although I have tried lots of other rawbrownie recipes and variations since, this one is still one of my favorites
Originalreceptet har jag hämtat från MindBodyGreen, en sajt som har korta och intressanta artiklar inom vegetarisk/vegansk mat, hälsa, träning och andlighet/personlig utveckling
vaniljsocker/vaniljpulver/steviadrops med vaniljsmak. Min fina vän gjorde raw food brownies till oss nu när vi sitter och pluggar och var i desperat behov av gofika
Under året som gått sedan jag gjorde dessa för första gången har jag provat mig på massor av olika rawbrownies, men den här är trots det en återkommande favorit
Jag gjorde lite ändrigar, hade inget kakaosmör hemma och eftersom jag ville testa detta på stört så tog jag ghee istället (antar att detta gör mitt recept lite mindre raw)
Här kommer ett recept på en brownie jag gjorde för någon vecka sedan. Låt brownien stå i frysen i minst två timmar för att den ska få en fast och god konsistens
Tänk att lite matlagning/ bakning kan ge en så mycket glädje. Dessa "cups" består av en rawbrowniebotten, cheesecake med smak av björnbär som fyllning, smält mörk choklad med kokossmak, kokoschips, färska björnbär och mer riven mörk choklad
Gör så här Rawbrownie. Raw chokladfrosting Mixa samtliga ingredienser i ca 5 minuter tills du får en helt slät och härlig chokladsmet. Häll smeten över brownien och ställ in i kylen i ca 30 minuter
Chokladkräm/topping. Chokladkräm/topping. God nyttig brownie, lätt och snabb att göra, ca 16 gram kolhydrater per portion (ca 45 gram). 1/2 tsk salt. 1/2 dl kokosolja eller krämig kokosmjölk. 1/2 tsk salt. 1/2 dl kokosolja eller krämig kokosmjölk
Ännu en raw food-dessert jag gjorde under min månad i Spanien. Moussen i sig är riktigt, riktigt god och botten, som även den i sig är väldigt god, innehåller mycket mandlar vilket i sin tur är en utmärkt proteinkälla (en intressant fakta som jag fick lära mig i Spanien) och därför väldigt behändigt för oss som äter mycket vegetariskt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.