200 g
smör 2 dl strösocker 4 ägg 3,5 dl vetemjöl 1 msk vaniljsocker Rabarberkompott ca 300 g rabarber 1 dl strösocker 2 msk potatismjöl plus 1 msk vatten kokosmaräng 2 äggvitor 1 dl strösocker 2 dl kokos Skiva rabarbern tunt och lägg i en kastrull med sockret. koka under omrörning ca 10 min Blanda potatismjöl och vatten till redning i en kopp.Ta kastrullen från plattan och rör ner redningen.Låt kompotten koka upp snabbt och ställ sen för att svalna. Rör smör och socker med en elvisp. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning. Blanda mjöl och vaniljsocker i en skål och rör sen ner det i smeten. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 25 gånger 35 cm Grädda nere i ugnen i 20 min på 175 grader Vispa äggvitorna till hårt skum i en skål. Tillsätt sockret och vispa ytterligare någon minut. Rör ner kokosen. Bred kompotten på kakan och toppa med marängsmeten. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min på fortsatt 175 grader Marängen ska få lite färg. Låt svalna, och skär sedan i
Hej. Alldeles strax dags för mig att runda av dagen och bege mig till sängen för några timmar sömn. Känner mig galet trött just nu efter en rätt lång period med begränsad sömn, helt självförvållat men det börjar kännas av nu så bäst att skärpa sig lite på den fronten
Idag blev det rabarberrutor och nästa gång tror jag att det kommer bli rabarbermarmelad. Receptet ger ungefär 30st rabarberrutor beroende på hur små eller stora du väljer att skära dom. rabarberrutor 200g smör
Sätt ugnen på 175º. Smörj och bröa en långpanna. Smält smöret, tillsätt mjölken och ljumma den. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt mjölkblandningen
Dessa rabarberrutorna med kardemummamaräng är helt fantastiska. Rabarberrutor. Hej ifrån Sverige. I förmiddags landade jag på svensk mark och de känns jättehärligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.