Det är så smart och enkelt och det finns ingen ursäkt i världen att köpa smakfattig lingonsylt med massa stabiliseringsmedel och snusk när man kan göra själv på någon minut
Tillsammans med en skopa socker håller de rårörda bären ännu längre. Så gör du Hirams berömda svartvinbärssylt Rårörda lingon Ingredienser 1 l lingon 5 dl socker Gör så här
Enkelt att göra men riktigt gott tillbehör till köttbullar, stekt strömming, wallenbergare. 200 gr frysta lingon0,5 dl strösocker(pepparot det har Mats lärt mig)Tina lingonen lite och vispa de med elvispen till det konsistensen blir som sylt om du skall ah det vilt så tillsätt gärna pepparot
Jag har tjuvstartat lingonsäsongen idag, trots att det egentligen var lite för tidigt. Jag plockade inte så mycket, bara till kvällens behov - men jag fick med mycket omogna bär
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Rårörda lingon. 1. Rensa och skölj lingonen. Lägg dem i en bunke. 2. Tillsätt sockret, lite i taget. Rör. sylten med en trägaffel eller slev tills sockret löst sig och bären blivit mosiga
Rårörda lingon. Det här mina vänner. Det är husmanskost at it’s best. Och, precis som min pappa en gång i tiden lagade det så är det också drypandes av fett och godsaker, precis som det ska vara
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.