Blanda blåbär och strösocker och rör runt med jämna mellanrum tills sockret löst sig. Lägg upp blåbären på den nybakta mandelkakan och toppa med vaniljmascarponen
mixa blåbären till en puré med en stavmixer eller liknande. Rör försiktigt i blåbärs purén med en sked lite slarvigt (det blir jättefint när man skär upp cheesecaken än bara en tråkig blå färg som man får när man blandar ordentligt)
Vispa ihop alla ingredienserna till fyllningen utom blåbären. blåbär,. blåbärscheesecake,. Bottendeg75 g smör3 dl mandelmjöl2 msk sötströ1 msk vatten Fyllning2 ägg1,5 dl grädde200g philadelphiaost0,5 tsk vaniljpulver2 msk sötströ2 droppar stevia1,5-2 dl frysta blåbär Sätt ugnen på 175 grader. Fördela smeten i degskalet i formarna och toppa sedan med 1-2 msk frysta blåbär
Det är så smart och enkelt och det finns ingen ursäkt i världen att köpa smakfattig lingonsylt med massa stabiliseringsmedel och snusk när man kan göra själv på någon minut
-) Det fanns en massa blåbär i frysen och jag fick genast idén att göra en blåbärs-kaka. Den är kompakt men väldigt saftig, har en friskhet från blåbären och lite tuggmotstånd från kokosflingorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.