I sommar har vi grillat hela köttbitar ganska ofta. Härliga entrecôter och möra ryggbiffar. Men några gånger har köttet blivit torrt och tråkigt trots att jag minutiöst använt termometer och kollat temperatur och glöd och eld och allt
Skapat under tryck. Foto. Jurek Holzer. Kalvlägg FT (före tryckkokaren). i en annan tid, i en annan gryta. Sent skall syndaren vakna, m a o har vi blivit drabbade av tryckkokningsbacillen
Ofullständiga recept kan ibland ställa till problem. Min faster Stacha var en hejare på bakning. Häromdagen hittade jag några av hennes handskrivna recept instuckna i en gammal polsk kokbok
Åh, jag fick till en sådan fantastiskt god maträtt igår. En väldigt kryddig och smakrik rätt som passade otroligt bra med ölet Innis & Gunn Irish whiskey finish, en stout som jag fick hem för provning
Nytt år och ny header med fokus på skonsam kost för magen. Kommer ni ihåg min kost- och motionsdagbok där jag så flitigt plitade ner vad jag åt under 2017
Jag tror att jag har kommit in i någon ålderskris. Jag vet inte vad jag ska ha på mig. Tycker butikerna är fulla med fina kläder, men vad jag än testar så känns det fel
Okej, då var det dags för köttvarmrätten. ugnsgrillad lammentrecote med marinerad paprika, potatiskaka med aubergine och mozzarella, sås med soltorkade tomater och kalamataoliver samt som lite dekoration lite färsk spenat vänd i olivolja, havssalt & svartpeppar
. Åh vad skönt det är nu när man kan servera "bebisen" av samma mat som vi äter. Visst vi kryddar lite mindre och äter nyttigare, men det är ju bara positivt
Aubergine är min favorit och även en planta som används mycket i det turkiska köket. Hünkar begendi heter den här rätten och namnet kommer ifrån att sultanen ville ha en god rätt
Det är väldigt sällan jag vill äta samma rätt två dagar i rad, men den här laxen med sin färgrika sallad var så god och vacker att den piggade upp hela två gånger
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.