Porterstek
Emmas Matblogg
Emmas Matblogg
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 1/4 kg benfritt nötkött av bog, högrev eller fransyska. (själv använde jag en älgstek, vilket funkade jättebra).
  • Bind köttet om det behövs.
  • Kokspad
  • 3-4 dl porter eller mörkt öl
  • 1-2 dl outspädd svartvinbärssaft
  • 3/4 dl soja
  • 6-7 torkade enbär
  • 6-8 vit- eller svartpepparkorn
  • 2 tsk timjan
  • 2 skivade gula lökar
  • 3 köttbuljongtärningar
  • Sås
  • 7 dl silat kokspad + vatten
  • 4 msk vetemjöl
  • 1½ dl grädde

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.