Jo då, det finnsminsann de som redan tjuvstartat med sillinläggningarna. Håkan tillhör gruppen av tjuvstartare, redan i förra veckan blev det inlagd stekt sill som snabbt följdes av hans favoritinläggning
Så jag beslöt mig för att dra ihop lite brudar och lite asiatiskt käk innan vi drog vidare för schlager I köket hade jag fått till mycket god asiatiskt mat, som fick mycket beröm från gästerna
Skriv en etikett med instruktioner och häng/sätt på burken. 2 dl farinsocker packas sedan ovanpå strösockret. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. 2 dl farinsocker
Slå på vatten så det täcker ingredienserna. Lägg i en buljongtärning. Den enda regeln, om man har kött i grytan, är att koka den i minst 3 timmar. 1 kg högrev4 morötter4 palsternackor1 fänkål1 gul lök10 svartpepparkorn4 lagerblad1 dl tomatpuré3 dl ljus öl1 buljongtärningsaltsmör och olja att bryna köttet ivatten Skär köttet i önskvärda bitar. Efter ca 30 min häller du på ölen (vin går också fint). Låt grytan puttra utan lock ca 30 min. Lägg sedan på locket igen och låt puttra minst 2 timmar till
Jag tar min morgon promenad under tiden. Kommer hem, knådar ur all jäsning ur degen. Sedan får den jäsa igen, endera lägger jag den i mina krukor, eller i franska formen
Inget jobb för denna helg i alla fall, men resa till Stockholm på söndag till minnäringsterapeut, för att stämma av hur jag mår och mina "hälsoframsteg"
Det är alltså cookies in a jar - eller rättare sagt kaksmet i en burk där mottagaren endast ska tillsätta blöta ingredienser, blanda ihop och grädda i ugnen
Det tog oss mindre än ett dygn innan vi var inne i ekorrhjulet med skola och jobb igen. Sedan kokade maken en bolognese på högrev till middag inte helt olik den här och vi somnade ovaggade klockan sju på kvällen
Någonstans på det världsomspännande internet såg jag någon göra en stek med endast salt, peppar och lök som kryddning vilket egentligen rent logiskt borde vara det mest rätta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.