12 ägg
2 dl socker 3 dl vetemjöl 1,5 tsk bakpulver 0,5 tsk vaniljsocker 50 g smör 1 dl mjölk 12 bitar plopp (2 plopp i varje form) 12 coctailbär matfett till formen ströbröd till formen florsocker till garneringSätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa sockerkaksformen, gärna med flytande smör så det kommer åt i alla vrår i formen). Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Smält smöret och häll i mjölken, så att allt blir ljummet. Häll mjölkblandningen i sockerblandningen och rör om. Vispa ner mjöl, vaniljsocker och bakpulver i smeten och häll upp i döskalleformarna. Tryck ner två plopp i varje döskalleform. Grädda dina döskallar i cirka i 25-30 minuter. Känn med en sticka om den är klar. Ta ut och låt svalna. Vänd upp och ned på formarna, pudra med florsocker och dekorera coctailbären som ögon.
Döskallarna och svärden är också i marsipan. 11 Nov. 20. Pirattårta. 0kommentarer. Förra veckan så fyllde Linus år så hans mamma Carina kontaktade mig och ville ha en pirattårta och efter lite olika förslag så valde hon denna design
Dekorera med döskallar, spindlar, råttor osv. Vispa ägg och socker pösigt, rör sedan ned resterande. Ca 45 minimuffins pappersformar på ca 3,5 cm i diameter och fyller dem till ung hälften, eller strax över
Nu är jag sen ungdomens dar svag för just döskallar och kommer nog att köpa denna igen, främst för att den är alkoholfri och för att sonen tyckte den var så god
Mitt val föll på döskallar. 08 Apr. 10. 45. Döskallekakor. 0kommentarer. Min dotter fyller år i maj och hon vill ha en piratparty så jag håller sakta på och letar inspiration och provbakar
Och dessa döskallar, det går inte att undgå känslan av FAN vad häftigt. Dag 3 gick vi bort till katakomberna, det var SÅ varmt denna dag(ca 35 grader), så att gå ner i underjorden kändes som en smart ting
Hej på er. Hoppas ni har det bra. Vilken härlig start på helgen vi har haft. Jag är så inspirerad efter gårdagens Vernissage på Örebro Slott med Mats Pehrsson så jag är sugen på att ta tag i penseln direkt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.