Ploppfyllda döskallar
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 12 dl socker
  • 13 dl vetemjöl
  • 11,5 tsk bakpulver
  • 10,5 tsk vaniljsocker
  • 150 g smör
  • 11 dl mjölk
  • 112 bitar plopp (2 plopp i varje form)
  • 112 coctailbär
  • 1 matfett till formen
  • 1 ströbröd till formen
  • 1 florsocker till garnering
  • 12 ägg 2 dl socker 3 dl vetemjöl 1,5 tsk bakpulver 0,5 tsk vaniljsocker 50 g smör 1 dl mjölk 12 bitar plopp (2 plopp i varje form) 12 coctailbär matfett till formen ströbröd till formen florsocker till garneringSätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa sockerkaksformen, gärna med flytande smör så det kommer åt i alla vrår i formen). Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Smält smöret och häll i mjölken, så att allt blir ljummet. Häll mjölkblandningen i sockerblandningen och rör om. Vispa ner mjöl, vaniljsocker och bakpulver i smeten och häll upp i döskalleformarna. Tryck ner två plopp i varje döskalleform. Grädda dina döskallar i cirka i 25-30 minuter. Känn med en sticka om den är klar. Ta ut och låt svalna. Vänd upp och ned på formarna, pudra med florsocker och dekorera coctailbären som ögon.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.