Så här gör du. Finhacka pistagenötterna, dela vaniljstängerna i två halvor och ta ur fröna. Använd en kastrull med tjock botten, lägg i alla ingredienser i kastrullen och sätt i en termometer
Pistagekola 1 dl hackade, rostade pistagenötter. Smörkola. Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull. Rör ned vispgrädde, strösocker, sirap och vaniljsocker och låt kolan koka utan lock cirka 15-30 minuter
**Pistagekola. For all my english speaking followers, click "translate" on the left side of my blog and you'll get somewhat of an idea what I'm talking about
Pistagekola. Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull. Rör ned vispgrädde, strösocker, sirap och vaniljsocker och låt koka utan lock cirka 15-30 minuter
Häll ner nötterna i kokande vatten ca 1/2 min. Skölj dem sedan i kallt vatten och skala dem. Blanda alla ingredienser, förutom nötterna, i en vid tjockbottnad kastrull
Pistagekola. Tips. Ett kulprov gör man lätt genom att droppa en bit smet i ett glas kallt vatten. Om kolan stelnar och går att forma till en liten kula med fingertopparna så har den kokat färdigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.