En underbar kycklingrätt med en mustig, paprikasöt, fyllig och ganska het karaktär. Det är den franska chilepepparen Piment d´Espelette som ger sin karaktär till den här utsökt goda maträtten
Som jag skrev tidigare i veckan så var vi förra söndagen - en härligt solig men blåsig höstdag - ute på Ekerö och mustade en del av vårt äppelöverflöd till den mest ljuvliga, gyllengula äppelmust på Äppelfabriken
Utan min digitala termometer står jag mig slätt i köket. Så skönt att laga vardagsmaten i ugnen och veta att den är färdig när det piper - plätt lätt att lyckas
Jättefin och söt puré till de minsta. Tillagningstiden ligger på endast 6 minuter. Börja med majspuré efter att du har gett potatis, broccoli och palsternacka (var för sig) i puréform
Den är enorm. En snickers på hela 2 kg. Det var min bror som tidigare i vår frågade om jag kunde göra två sådana här till när han ska iväg och tävla enduro, vilket är imorgon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.