Jag gjorde grunden av tårtan kvällen innan den skulle ätas för att låta den suga åt sig av de olika lagren för att sedan dekorera den dagen efter med fräscha tillbehörtilltoppningen
Vartefter våra inläggningsgurkorblirfärdiga lägger J in dem. Vi har kommit på att för oss är det smart att använda ganska små burkar så kan man ta fram en ny vartefter de äts upp
Men på Pingstafton skall vi döpa vår fjärde son Arvid som föddes precisinnan påsk och då måste de finnaslite hembakta kakor, ja under året jag inte bakat har jag faktiskt köpt kakor och tårtor istället för att baka, har helt enkelt tappat lusten att baka, men nu börjar det bli kul att baka igen
Vifiradeinte heller men lite god mat blev det allt på pingstafton. I helgen var det pingst. Det känns lite som att pingsten faller i glömska nu när man inte är ledig på annandag pingst
I går kväll var det äntligen dags för middagsklubbensvegetariska afton. Jag hade beställt en lantlåda, en Vesterhavsost och fem Franska ekologiska ostar från Årstiderna, plockat rabarber i en trädgård i Duvnäs och cyklat till systemet på morgonen
Varje dag, iblan flera, går jag nu ut i växthuset och hämtar in varma, mogna tomater. Det är något annat än det där man köper under vinterhalvåret som visst också kallas tomater
Provning sker nästa vecka så ni får nöja er med en lista ännu så länge. Reflektioner över detta är dock att det ytterligareblir en månad utan pengar eftersom det är så mycket man vill ha
I morgon är det Pingstafton och därmed inleds den så kallade ”hänryckningenstid,” vet inte varför det kallas så, men har för mig att det kommer från en dikt
Postat i Allt möjligt. Har varit fullt ös idagiprincip sedan jag vaknade. Började med att hoppa inibilen, efter att jag ätit osv, och köra ivägtill Wallby Gård där vi var främst för att leta efter ett vitrin skåp
Postat i Allt möjligt. Tog en loppis sväng idag med mamma. Åkte intill Arboga där mamma sökt upp liteolika affärer i förväg men vihittade en väldans massa fler
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.