Nytt Patchworkrecept – Morotscarpaccio, perfekt till påskbordet. Perfekt vegansk vispgrädde. Det här receptet är helt fantastiskt gott, så när ICA ville att jag skulle tipsa om lite tips och trix kring vegansk bakning på deras instagram i fredags så var det det första recept jag tänkte på
Jag antar att det är många som åker på skidsemester nu under sportlovet. Jag ville prova om det gick att få till en fin smak utan ost och kom då på ett väldigt bra alternativ
Perfekt till detta blir kyckling i kokosmjölk med smak av basilika och lime. Säkert finns det varianter på detta och smaksättare också (vilket jag ska utforska framöver) men jag blev väldigt nöjd med riset
Sallad på burk. Men jag försöker att inte tänka så, utan istället tänka på det jag uplevt under helgen, det jag har - vi har - och hur livet kan ändra sig till det bättre när man som minst anar
Oftast äts det som påläggpå karelska piroger men det är oerhört gott på till exempel knäckebröd med avokado och finhackad tomat, eller på små kavringssnittar med ett persiljeblad i toppen
Delvis beror det på att jag inte känner att köttet är det viktigaste på tallriken och att det bästa sättet att göra en insats för miljön när man väljer mat är att välja bort köttet
En perfekt kombo. Bjöd på en massa olika tillbehör/toppings. en räkröra med citron, dill, rom och pepparrot och en varm röra gjord på crème fraiche med soltorkade tomater och fetaost, vitlök, schalottenlök och skinka
Då är det här en perfekt rätt att ställa fram på buffébordet. Om en vecka är det ju påskafton, och sedan kommer Valborg, Första maj, konfirmation, bröllop, barndop, student och alldeles "vanliga" födelsedagsbjudningar och vårliga träffar i en strid ström
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.